6 tips voor zoektocht naar ideale tuinmeubel

6 tips voor zoektocht naar ideale tuinmeubel
22 april 2017
6 tips voor zoektocht naar ideale tuinmeubel

Hoe vind je je ideale tuinmeubel?

Mooie en comfortabele tuinmeubelen mogen in geen enkele tuin ontbreken. Even ontsnappen aan alle drukte dat verdiend elk mens wat mij betreft. In dit blog komen tips aan bod die je helpen bij het maken van je keuze. Een goed kwalitatief tuinmeubel ondersteund je hierbij en zorgt ervoor dat je je tuin en meubels als verlengstuk kan gebruiken van je interieur. Helaas is het vinden van het ideale tuinmeubel niet altijd even gemakkelijk. Er zijn verschillende soorten, maten en merken. In dit blog geven we je een paar simpele, maar goede tips die je een stuk verder kunnen helpen in jouw zoektocht naar het ideale tuinmeubel, een tuinmeubel set, loungeset of ander tuinproduct.

1: Goedkoop is (vaak) duurkoop

De uitdrukking ‘iets lijkt te mooi om waar te zijn.’ vaak klopt hij ook nog wel. Wankele pootjes, slechte lak, een slecht zitcomfort of een onzorgvuldige afwerking. Hoe veelbelovend die (te) scherpe aanbieding misschien lijkt. Je krijgt waar je voor betaald. Verder kijken dan je neus lang is, is belangrijk. Ook bij het kiezen van het juiste tuinproduct. En als je denkt dat tuinmeubelen minder belangrijk zijn dan meubels voor binnen, dan help ik je uit die droom. Want, tuinmeubelen kunnen ook perfect voor binnen gebruikt worden. Het omgekeerde is vaak waar, want (tuin)meubels buiten, krijgen vaak veel meer te voorduren: regen, wind, zand: noem maar op. Meubilair binnen, heeft eigenlijk maar een vredig leventje, nietwaar? Denk hier dus goed over na. Soms is kiezen voor kwaliteit, in plaats van een outlet meubel beter. Stel jezelf de vraag of je zin hebt om snel weer een nieuw meubel te moeten kopen.

Bij het kiezen van tuinmeubelen voor binnen is kiezen voor kwaliteit belangrijker dan kiezen voor een (te) goedkope prijs en te slechte kwaliteit. Kiezen voor een kwalitatief tuinproduct verdiend zich al snel terug in minder onderhoud of defecten. Onze vak professionals helpen jou graag bij het kiezen van het juiste tuinmeubel, de juiste loungesetgashaardparasol of een ander tuinproduct. Samen met jou gaan wij de zoektocht aan voor het perfecte tuinmeubel. Bij Spork krijg je tevens de laagste prijsgarantie én garanderen wij de beste kwaliteit op al onze meubels, parasols, haarden en andere producten. Reden genoeg om eens langs te komen in onze showroom!

2: Materialen

De keus in materialen is ontzettend groot. En elk materiaal heeft ook weer zijn eigen sterke en minder sterke punten. Belangrijk bij het kiezen van het juiste materiaal is nadenken over de volgende vragen:

  • Hoeveel onderhoud wil ik eraan hebben? Hoe lang wil ik dat dit product mee gaat?
  • Een lichte aluminium of kunststof tuinstoel is roestbestendig en eenvoudig te verplaatsen.

Onze vak professionals geven je graag meer uitleg!

Aluminium, kunststof en PVC stoelen

Deze materialen zijn roestvrij, licht van gewicht, relatief goedkoop en ze hebben weinig onderhoud nodig. Je wast deze tuinmeubelen eenvoudig met een sopje. Veel van onze mooie tuinstoelen zijn onderhoudsvriendelijk en hebben daarom vrijwel geen onderhoud nodig. Door de kwalitatieve fabricage en materiaalkeuze heb je voor weinig geld een goede en onderhoudsarme tuinstoel in huis.

Houten stoelen

In ons assortiment hebben wij een divers en groot aanbod aan (inklapbare) tuinstoelen. Houtsoorten zoals teakhout zijn vandaag de dag erg populair. Houten tuinmeubelen vragen wel wat meer onderhoud. Je hebt ook de keuze om teakhouten meubelen niet te onderhouden, dan gaat het vergrijzen. Dit is een smaakkwestie. Vragen hierover? Neem contact met ons op of laat een reactie achter onderaan deze pagina.

Een tuinstoel dat past bij jouw interieur

Ultiem genieten gaat pas écht met een fatsoenlijke tuinstoel. Kleur je tuin met een creatieve, degelijke of designstoel dat past bij jouw buiteninterieur. In ons assortiment vind je verstelbare tuinstoelen, designstoelen en klassieke standenstoelen. Met uitsluitend gerenommeerde merken als 4 SeasonsLIFE, Kettler en diverse anderen in ons assortiment ben je verzekerd van kwaliteit. Met tuinstoelen voor iedereen altijd iets dat past bij jouw lichaam en inrichting. Maak je keuze uit een talrijke collectie aan tuinstoelen en bestel direct online met voordeel.

Assortiment bekijken

3: Tuinstoelen

Ook het tuinstoelen landschap is enorm. Ook hier is de basis het kiezen voor welk materiaal je wilt gaan en nadenken over wat je er mee wilt. Ga je je tuinstoel het hele jaar buiten laten staan? Of niet? Op de eerste plaats moeten tuinstoelen lekker zitten. Een ander belangrijk aspect is de grootte van tuinstoelen. Soms zijn ze namelijk te smal of klein, soms zijn ze zo gemaakt dat je erg laag bij de grond zit. Een riante loveseat of loungestoel is erg mooi, maar hij moet ook passen op je terras of juist compact genoeg zijn om op je balkon te passen. Belangrijk is om dan te kijken naar het zitvlak en zitdiepte. Hiervoor moet je uiteraard de stoel uitgeprobeerd hebben. Dit kan in onze outlet store te Simpelveld of tuinmeubelen megastore te Sittard.

4: Schaduw

Ontsnappen aan de zon, soms even noodzakelijk én best wel fijn eigenlijk. In ons assortiment hebben wij schaduwdoeken van Nesling of (horeca)parasols van diverse gerenommeerde merken als Glatz en 4 Seasons. Als je trotse eigenaar bent van een stoere parasol, dan is het natuurliijk belangrijk dat je hem goed onderhoud. Onderhoudstips voor parasols lees je in dit blog. Een parasol is ideaal voor het zelf bepalen van je schaduwplekken in je tuin. Bij je zoektocht naar je ideale tuinmeubel is het dus niet geheel onbelangrijk om te orienteren of een parasol iets is dat bij jouw buiteninterieur en wensen past. In ons ruime assortiment vind je verschillende parasols, van diverse klassen en in verschillende vormen en maten.

5: Tuinmeubelen aanbiedingen

In onze tuinmeubelen outlet store vind je de beste en mooiste tuinmeubelen aanbiedingen. De scherpste prijzen van gerenommeerde kwalitatieve merken als 4 Generations, Kettler en vele anderen. Kom snel eens langs! Wij staan je graag te woord.

6: Kussens

Sierkussens voor bij je loungeset of voor in de rug als je op je dining- of tuinstoel zit zorgen voor net dat klein beetje extra. Zowel in comfort als aankleding. Bestel eenvoudig sierkussens van 4 Seasons online in onze webshop of duik in het assortiment van Madison en bekijk trendy kleuren en materialen.

Interesse in een demonstratie of komen proefzitten? Bezoek onze tuinmeubelenwinkel in Sittard.