Onderhoud bamboe tuinmeubelen

Onderhoud bamboe tuinmeubelen
1 augustus 2020
Onderhoud bamboe tuinmeubelen

Bamboe tuinmeubelen zijn de nieuwe trend en worden steeds vaker toegepast in het ontwerpen van tuinsets en loungesets. Hoe je bamboe tuinmeubelen moet onderhouden leggen we je uit in dit artikel.

Wat zijn bamboe tuinmeubelen?

Bamboe is een natuurproduct dat reageert op de omgeving. Onbehandeld bamboe zal door weersinvloeden langzaam vergrijzen. Ook ontstaat er in die fase aan de oppervlakte vaak lichte schimmelvorming in de vorm van zwartgrijze puntjes/vlekjes. Dit heeft echter geen gevolgen voor de constructie, de kwaliteit en de levensduur van het product.

Bescherming bamboe tuinmeubelen

Voor een optimale bescherming en om de natuurlijke uitstraling langer te behouden, wordt het meubel al in de fabriek beschermd met Bamboe Protector. Deze transparante vloeistof beschermt en helpt tegelijkertijd vlekken te voorkomen of te verminderen.

Net als in hout, kunnen ook in bamboe soms kleine scheurtjes ontstaan door temperatuur-, klimaat- en vochtigheidsverschillen. Ook deze werking is niet te voorkomen en wordt juist gezien als de charme van het product.

Kenmerken bamboe tuinmeubelen

Bamboe is niet alleen een sterk materiaal, het is ook erg flexibel. Deze flexibiliteit heeft het door de lange vezelstructuur. Hierdoor is bamboe buigzaam waardoor het veel trek- en krachtspanning kan opvangen.

Onderhoudstips bamboe tuinmeubelen

  • Om je bamboe tuinmeubelen zo lang mogelijk in een goede conditie te houden en schimmelvorming zoveel mogelijk te weren of te vertragen, adviseren we om het meubel tweemaal per jaar te behandelen met Exotan Care Bamboe Protector. Dit biedt het Bamboe optimale bescherming en garandeert een langere levensduur.
  • Behandel het bamboe minstens een keer per jaar met bamboe protector. Tafelbladen minstens tweemaal per jaar behandelen.
  • Exotan Bamboe Protector helpt vlekken voorkomen op bamboe/andere soorten hout. Nieuw bamboe, vergrijsd bamboehout of met Bamboeolie behandeld Bamboehout eerst reinigen met Teak Reiniger.
  • Als het gereinigde bamboehout ruw aanvoelt, eerst licht opschuren voordat Bamboe protector wordt aangebracht.
  • Bamboe protector voor gebruik minstens een minuut goed schudden. Breng een dunne laag aan met de meegeleverde aanbrengdoek.
  • Laat de bamboe protector een uur drogen en breng dan een tweede dunne laag aan. Laat het bamboe nu 48 uur drogen alvorens het aan de weersomstandigheden bloot te stellen.