Onderhouden tuinkussens

Onderhouden tuinkussens
Posted in: Onderhoud
Geschreven door:

Hoe je je tuinkussens moet onthouden, kan nog wel eens verwarrend zijn. Er zijn talloze verschillende materialen en opties. Tuinkussens worden namelijk van veel verschillende materialen gemaakt, vaak passend bij de tuin- of loungeset. Tuinkussens zijn er in veel verschillende mooie kleuren en materialen. Een ruime keuze!

Tuinkussens wassen

Onze tuinkussens reinig je gemakkelijk en snel. Afneembare kussenhoezen was je het best met de hand. Hiervoor gebruik je een standaard wasmiddel en was je op 30 graden. Heb je grote vlekken op je tuinkussens? Je verwijdert deze het makkelijkst met een zachte borstel of spons. Hierbij moet je geen water gebruiken.

Onthoud: een tuinkussen mét afritsbare hoes reinig je met wasmiddel op 30 graden. Een tuinkussen zonder afritsbare hoes reinig je niet in de wasmachine. Volg hiervoor het aanbevolen wasvoorschrift van jouw type tuinkussen.

Tuinkussens bewaartips

Wij adviseren tuinkussens na gebruik naar binnen te halen. Zo blijven ze het mooiste en heb je het minst kans op verkleuringen. Berg je kussens eenvoudig op in een kussentas of opbergtas. Enkele belangrijke bewaartips:

  • Bewaar je tuinkussens in een droge en donkere omgeving, bij voorkeur een kussen opbergtas.
  • Zorg ervoor dat je kussens na een regenbui goed kunnen drogen. Zet kussens na een regenbui rechtop, zodat het water eruit kan lopen. Doe je dit niet consequent heb je kans op schimmelvorming.
  • Let op mogelijk kleurverschil dat kan optreden als je je kussens langdurig blootstelt aan fel zonlicht.
  • Hanteer altijd de wasvoorschriften indien beschikbaar.
  • Gebruik nooit een bleekmiddelhoudend wasmiddel.
  • Laat de gewassen tuinkussens niet in de zon drogen.
  • Wij geven de voorkeur aan een handwas ten opzichte het gebruik van een wasmachine.

De volgende onderhoudsmiddelen voor tuinmeubelen kunnen worden gebruikt

Product Wordt gebruikt voor Resultaat
Exotan Care Textiel Cleaner** Voor het schoonmaken van Silvertex, Sunbrella en o.a. Olefin tuinkussens. Reiniger en vlekverwijderaar die verschillende soorten vuil en vlekken verwijderd dat wordt veroorzaakt door afgelopen water op fabric, Silvertex, Sunbrella en Olefin tuinmeubels.
Exotan Care Textiel Protector* Het toevoegen van een beschermlaag aan het textieloppervlak (van bijvoorbeeld tuinkussens) Maakt textiel water- en vuilafstotend en helpt vlekken voorkomen.
SUNS Textiel Cleaner** Geschikt voor katoen, kunststoffen en textielsoorten. Voor toepassing op (waterafstotende) kussens. Actief en snel werkend reinigingsconcentraat. Droogt vlekkeloos op.
SUNS Textiel Protector* Geschikt voor katoen, synthetisch en textiel. Voor toepassing op (waterafstotende) kussens, banken en parasols. Effectieve en duurzame water- en olieafstotend impregneermidel. De nanobeschermende laag die aan de vezels is bevestigd, is ademend, behoudt zijn authentieke kleur en beschermt tegen weersinvloeden, vloeistoffen, olie en vet.
SUNS Furniture Cleaner Geschikt voor kunststof, wicker, Sensotex, aluminium, glas en durable top. Gemakkelijk werkende cleaner voor alle harde materialen. Cleaner is uitsluitend te combineren en versterkt de werking van protector. Reiniger met nanotechnologie. Maakt effectief harde tuinmeubelmaterialen schoon. De cleaner is antistatisch en vuilafstotend. Droogt streeploos op.
SUNS Furniture Protector Geeft harde materialen een langdurig actieve nano-beschermingslaag. Geschikt voor kunststof, wicker, Sensotex, aluminium, glas en durable top. Door het mengsel van silianen en detergenten in alcohol en water wordt een actieve beschermingslaag aangebracht. Dit maakt het oppervlak zelfreinigend. Beschermt en herstelt de uitstraling en zorgt voor diepe kleurintensiteit.
SUNS Easy Cleaner Algemeen onderhoudsmiddel voor vlekken in tuinmeubilair. Geschikt voor het reinigen van: textileen, SensoTex, aluminium, teak, wicker, durable top en glas. Door gebruik van natuurlijke oliën en plantenextracten heeft de Easy Cleaner een antistatische en antibacteriele werking. Je reinigt eerst met lauw water en bijvoorbeeld groene zeep. Erna breng je de Easy Cleaner aan met de bijgevoegde spons. Tenslotte wrijf je na met een zachte handdoek.

* De SUNS Textiel Protector en Exotan Textiel Protector zijn in feite identieke onderhoudsproducten. Het verschil tussen deze twee beschermingsmiddelen is de nanotechnologie dat in de SUNS Textiel Protector zit. De nanotechnologie hecht aan de vezels van je kussens of tuinbank.

** De Exotan Care Textiel Cleaner en SUNS Textiel Cleaner zijn identieke cleaners, waarbij de SUNS Textiel Cleaner nanotechnologie bevat. De nanotechnologie hecht aan de vezels van je tuinkussens of bank. Dit zorgt voor extra bescherming.

6 juli 2020