Onderhoud wicker tuinmeubelen

Onderhoud wicker tuinmeubelen
Posted in: Onderhoud
Geschreven door:

Wicker is een kunststof dat met de hand wordt geweven. Door gebruik van natuurgetrouwe kleuren en 100% handwerk kunnen er nuanceverschillen ontstaan in kleur, dikte en weefpatroon. Dit kenmerkt en versterkt de natuurlijke uitstraling van de tuinmeubelen. Wicker tuinmeubelen zijn weerbestendig. De wicker tuinmeubelen van Spork zijn kleurvast en harden niet uit. Wicker tuinmeubelen kunnen het best gereinigd worden met een Wicker Cleaner en Wicker Protector.

Goedkope wicker is duurkoop

Bij goedkope soorten wicker is er verschil in kwaliteit. Dit is te merken in de levensduur en kleurechtheid. Het probleem bij goedkope wicker tuinmeubelen is dat de draden binnen enkele jaren elasticiteit verliezen, waardoor de kunststof draden breken. Goedkoop is dus eerder duurkoop.

Dit is de reden dat wij hebben gekozen voor hoge kwaliteit vlechtwerk tuinmeubelen. Gerenommeerde merken als 4 Seasons Outdoor en SUNS hebben reeds voor meerdere jaren hun kwaliteit bewezen.

Weerbestendig en geschikt voor alle weertypen

Wicker tuinmeubelen zijn weerbestendig en kunnen het gehele jaar buiten blijven staan. Door het opbergen van je tuinmeubel verleng je de levensduur. Vooral in de winterperiode raden we aan wicker tuinmeubelen op te bergen. Ook al is het een weerbestendig materiaal.

Levensduur wicker

De levensduur van kunststof vlechtdraad wordt gemeten in het aantal zonuren (voor HDPE wicker ongeveer 3000 tot 7000 uren). Door in de winter periode deze meubelen af te dekken met een hoes, verdubbel je de levensduur direct. Afdekhoezen zijn gemakkelijk en snel aan te schaffen in onze webshop.

24 juli 2020