Onderhoud RVS tuinmeubelen

Onderhoud RVS tuinmeubelen
11 juli 2020
Onderhoud RVS tuinmeubelen

RVS tuinmeubelen zijn eenvoudig te reinigen. Wij adviseren hiervoor speciale onderhoudsproducten, waaronder de Würth RVS cleaner en protector. Het reinigende effect kan ook worden versterkt door een speciaal hiervoor bestemd 3M schuursponsje. In dit artikel leggen we je de werkwijze en verschillende mogelijkheden uit.

Onderhoudsmiddelen RVS tuinmeubelen

Er zijn verschillende onderhoudsmiddelen voor RVS tuinmeubelen op de markt beschikbaar. Würth RVS onderhoudsspray is prima geschikt voor het verwijderen van strepen. Verkrijgbaar in onze winkel. De crèmige emulsie reinigt, onderhoudt en beschermt. Stainless Steel Rust Remover van 4 Seasons Outdoor: roestvlekken verwijderen en herstellen. Stainless Steel Rust Preventer & Protector: zorgt voor een beschermlaag over het rvs-materiaal dat roest tegengaat. Houd met deze onderhoudsmiddelen je RVS tuinmeubelen in nieuwstaat.

Oxidatie RVS tuinmeubelen

Door oxidatie van buitenaf krijgen RVS tuinmeubelen kleine roestpuntjes. Dit wordt vliegroest genoemd. De oorzaak van vliegroest ligt dus niet in het voorwerp of object dat is aangetast. De roestdeeltjes dwarrelen neer op een object en kunnen daardoor het object een oranjebruine was geven en het de oppervlakte ruw maken. Aangezien deze roest niet uit het materiaal zelf komt, maar een extra laag vormt over het materiaal, kan het eenvoudig verwijderd worden. Vaak is het al mogelijk de vliegroest te verwijderen met een doekje en een klein beetje water en schoonmaakmiddel/groene zeep. Heb je last van hardnekkige vliegroest kan je hiervoor een speciaal onderhoudsmiddel gebruiken. Let erop: daadwerkelijke roest aan je tuinmeubelen is met geen enkel onderhoudsmiddel te verwijderen. Het is daarom belangrijk om dit te voorkomen en regelmatig onderhoud te plegen.

Dit gebeurt ondanks dat RVS niet kan roesten. Door je tuinmeubelen regelmatig schoon te maken, voorkom je dat deze ijzerdeeltjes zich kunnen hechten aan je tuinmeubelen.

Onderhoudsinstructies RVS tuinmeubelen schoonmaken

  1. Verwijder eerst het vuil met een vochtige doek.
  2. Maak daarna het te behandelen oppervlak grondig schoon, zorg ervoor dat de RVS reiniger goed is geschud.
  3. Breng het product aan op een vochtige doek.
  4. Boen stevig terwijl het product nog vochtig is.
  5. Neem vervolgens je gehele tuinmeubel af met een droge doek.