Onderhoud rope tuinmeubelen

Onderhoud rope tuinmeubelen
25 juli 2020
Onderhoud rope tuinmeubelen

Rope tuinmeubelen zijn de nieuwe trend. Een ander materiaal, uitstraling en karakter. Touw tuinmeubelen zijn helemaal in opkomst. Het aanbod rope tuinmeubelen is de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld. Zo zijn er nu tuin- en dining stoelen van dit prachtige materiaal.

Je ziet dit materiaal steeds meer terug in tuinstoelen met een houten of aluminium frame. Maar ook hockers en voetenbankjes worden van dit materiaal gemaakt.

Rope tuinmeubelen hebben altijd een polypropylene of vlechtwerk basis dat ervoor zorgt dat het rope strak blijft. In dit artikel lichten we toe hoe je rope tuinmeubelen moet onderhouden. Ook goed om te weten: rope tuinmeubelen bevatten geen gevaarlijke stoffen en zijn volledig recyclebaar.

Natuurlijk materiaal

Rope is een natuurlijk materiaal. Rope draden worden strak gespannen over het tuinmeubelframe met kleine openingen tussen de geworven draden. Dit maakt rope tuinmeubelen comfortabel. De kern van rope is meestal vlechtwerk. Het omhulsel is het daadwerkelijke rope/touw. Hierdoor is de binnenkant van hoge kwaliteit door het wicker en de buitenkant vuil- en waterafstotend door het rope.

Schoonmaken van rope tuinmeubelen

Rope tuinmeubelen maak je eenvoudig schoon met een sopje van groene zeep en lauwwarm water. Gebruik geen hogedrukreiniger, maar bij voorkeur een zachte borstel. Zorg dat je na het reinigen je tuinmeubelen afspoelt met water, zodat er geen zeepresten achterblijven. In het najaar dek je je rope tuinmeubelen afdekken met een passende beschermhoes.