Onderhoud aluminium tuinmeubelen

Onderhoud aluminium tuinmeubelen
Posted in: Onderhoud
Geschreven door:

Onderhoud aluminium tuinmeubelen

Aluminium loungesetstuinstoelenligstoelentuintafels en andere aluminium tuinmeubelen vergen weinig onderhoud, maar dienen regelmatig gereinigd te worden. Lichte vervuiling kan worden verwijderd met vloeibare zeep, warm water en een zachte borstel of spons.

Gebruik geen schuurspons, harde borstel of agressieve reinigingsmiddelen bij de loungesets, deze beschadigen het aluminium. Bij middelmatige of hardnekkige vervuiling is het aan te raden een speciaal reinigingsmiddel te gebruiken. Hiervoor hebben wij Eden Aluminium, Chrome & Stainless Steel Cleaner and Protector en Eden Nano Aluminum, Chrome & Stainless Steel Protector. Het grote voordeel van aluminium tuinmeubelen is het gewicht en onderhoud er van. Slimme onderhoudsproducten voor aluminium tuinmeubelen bekijk je in onze webshop.

LIFE Outdoor Living aluminium cleaner & protector

Je beschermt je aluminium tuinmeubelen eenvoudig met de LIFE Outdoor Living aluminium cleaner & protector. De aluminium cleaner & protector houdt het aluminium van al je tuinmeubelen in topconditie.

4 Seasons Multi Surface Cleaner

De Multi Surface Cleaner van 4 Seasons is een – zoals de naam al zegt – multifunctioneel schoonmaakmiddel voor parasols, kussens en tuinmeubelen. De Multi Surface Cleaner is een schimmelvrij schoonmaakmiddel voor grondige reiniging. In één flesje zit 0,5L.

De eigenschappen van aluminium tuinmeubelen

  • Aluminium is erg licht van gewicht en toch zeer stevig. Tot zo’n vier keer meer stevig dan staal.
  • Roestvrij en zeer duurzaam.
  • Gemakkelijk in onderhoud en volledig weerbestendig.
  • Moderne en tijdloze uitstraling.

Wat is gepoedercoat aluminium?

Aluminium dat is gepoedercoat is voorzien van een speciaal poeder dat op het frame wordt verhit. Zo hecht het zich aan de eerste laag aluminium. Alle aluminium frames uit onze collectie zijn gepoedercoat en dus voorzien van dit fijne en kwalitatieve poeder.

Aluminium is enorm praktisch in gebruik. Daarom wordt dit materiaal ook veelvuldig gebruikt in de fabricage van tuinmeubelen en tuinsets. De gebruiksvriendelijkheid van aluminium ervaar je ook in het onderhoud.

Benodigdheden schoonmaken aluminium tuinmeubelen

Aluminium tuinmeubelen schoonmaken gaat gemakkelijk en snel. Je hebt drie dingen nodig:

  • Zachte pluisvrije doek.
  • Warm water.
  • Afwasmiddel.

Instructies schoonmaken aluminium tuinmeubelen

  1. Verwijder los vuil zoals zand, bladeren en mos met een zachte doek. Gebruik geen harde borstel, want dit kan krassen veroorzaken op het aluminium frame.
  2. Maak een sopje van een voldoende hoeveelheid (lauw)warm water aan met enkele druppeltjes afwasmiddel. Gebruik de zachte pluisvrije doek om het aluminium schoon te maken. Spoel het daarna met water af.
  3. Laat het oppervlak drogen aan de lucht.
22 maart 2017