Klassieke wicker loungesets

Klassieke wicker loungesets
Posted in: Loungesets
Geschreven door:

Wicker tuinmeubelen

Wicker meubelen oftewel kunststof vlechtwerk tuinmeubelen koop je bij een speciaalzaak. Simpelweg omdat zij de kennis in huis hebben om een goede collectie aan te bieden. In ons assortiment vindt je diverse vlechtwerk tuinmeubelen en loungesets van gerenommeerde merken. Daar vertellen we je graag meer over!

Vlechtwerk kun je indelen in verschillende categorieen gelet op kwaliteit. Dit heeft vooral te maken met levensduur en kleurechtheid van het meubel. Bij vele goedkope soorten heeft het vlechtwerk geen lange levensduur. Het probleem is dat de draden binnen enkele jaren de elasticiteit verliezen, waardoor de kunststof draden breken

Bekijk in ons assortiment

Vlechtwerk betekent: amper onderhoud, puur genieten

Bij het aanschaffen van een wicker tuinmeubel koop je een meubel dat weinig onderhoud behoeft. Het enige dat nodig is, is het schoonhouden van je meubel. Dit is eigenlijk ook vanzelfsprekend, voor behoud van de kwaliteit en kleurbehoud van de vlechtwerk draden. Door het opbergen van wicker tuinmeubelen verleng je de levensduur van je geweldige meubel. Dat wilt toch iedereen?

In de winterperiode is het aan te raden om de wicker tuinmeubelen wel op te bergen, ookal is het weerbestendig vlechtwerk. Dit vlechtwerk is geschikt voor een goede regenbui, maar vindt het niet zo fijn als het in weer en wind continue buiten moet staan.

Goedkope wicker loungeset kapot?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat bij een goede wicker loungeset een draadje losgaat, dat is dan een begin of eindstukje van een vlechtdraad. Een meubelstuk bestaat uit vele meters draad, en omdat het vaak een dag duurt voordat er een stoel gevlochten is, kan het soms voorkomen dat er een draadje niet goed vastgemaakt is.

Goedkoop maar toch een degelijke kwaliteit? Kijk eens naar de kwalitatieve meubels van 4 Generations Outdoor Living. Jouw tuinmeubelenspeciaalzaak zal dit eenvoudig voor kunnen herstellen, maar vandaag de dag zijn de meubelen eigenlijk tegen bijna het onmogelijke bestand. Het tuinmeubelenmerk 4 Seasons Outdoor biedt daarom ook 10 jaar garantie op hun vlechtwerk draden! Dat noemen we nou nog eens kwaliteit.

Verleng de levensduur van je vlechtwerk meubel

De levensduur van het kunststof vlechtdraad wordt gemeten in het aantal zonuren (voor HDPE wicker ongeveer 3000 tot 7000 uren). Door in de winter periode deze meubelen af te dekken met een hoes, verdubbel je de levensduur direct. Afdekhoezen zijn gemakkelijk en snel aan te schaffen in onze webshop.

Vragen na het lezen van dit blog over het kopen van een wicker loungeset? Laat het ons weten!

26 mei 2017